Vattenbekymmer.

I fredagskväll åkte Sigrún och Eggert till Reykavik för att flyga ut ur landet tidigt lördag morgon. Hela lördagen flöt på fint. Jag körde in två balar med traktorn i fårhuset och kände mig MYCKET nöjd med mig själv. Alla hästar, vi har fått tre till, så nu har vi 12 inne, fick äta frukost ute och vi var snabba med allt jobba som behövde fixas. Eftermiddagen spenderades på julmarknad inne i Hvammstangi och jag blev kvar för att kolla på en clinic med bland annat Þórarinn Eymundsson i ridhuset där. Det var oerhört intressant men någon gång vid sjusnåret fick jag meddelandet från Marilena att vi inte hade något vatten hemma. Varken i huset, stallet eller hos fåren. Två sekunder senare ringde Eggert. Jaha. Det var bara att kasta sig in i bilen och köra hem.

Valdi stod med storstövlarna redo och det var bara att snabbt byta om till fårhus-kläderna och ta sig ut i fårhuset, ner under golvet in i dyngan och leta efter struliga vattenledningar. Precis sånt man älskar att göra en lördagkväll. Vi hittade en efter mycket om och men och fick koppla ur allt vatten till fårhuset och fick då tillbaka vattnet i huset och stallet. Då var klockan halv tio. Här går vattnet via huset till fårhuset, till en sommarstuga precis bredvid gården. I den sommarstugan är det alltid problem med vattnet på vintern. Så även i år. Problemet är att det inte går att stänga av enbart vattnet till stugan, för kranen har gått sönder. Så nu är fåren utan vatten. Idag står det med andra ord högst upp på listan att få ordning på.

Men är det inte typiskt? Eggert hinner inte vara borta ett dygn innan något brakar sönder. och givetvis något som vi inte kunde lösa själva. Och givetvis samma dag som jag skickade smset: “Allt går bra här hemma, du behöver inte vara orolig. Ta det bara lugnt och ha en härlig semester.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *