Vår avel

Vi är så stolta och hedrade över att vi 2018 blivit nominerade till det prestigefyllda priset “Årets uppfödare”.

IMG_4823

I mer än 30 år har vi bedrivit avel utav islandshästar här på Snäcksjön. Vårt mål är att avla hästar med mycket gott lynne som är roliga att rida och har lätt för sig. Vi har valt ut de ston som vi använder i vår avel med stor omsorg och vart och ett av dem har kvaliteter som vi verkligen uppskattar och vill föra vidare till rasen. Det är viktigt för oss att hästarna vi använder i aveln är friska, har goda gångarter, är trevliga att hantera och har en hållbar och god exteriör.

IMG_9998

Våra föl skiljs inte från sina mammor förrän de är åtminstone åtta månader och växer sedan upp i flock på stora marker både i skog och hav, och hanteras varsamt under sina första år. Det gör dem till trygga hästar som vid hantering är väldigt lätta att ha att göra med, utan att vara det minsta fräcka.

I vår avel har vi använt hingstar som exempelvis: Hávadi frá Haukholtum, Gljatoppur frá Midhrauni, Kveikur frá Stangarlaek, Frodi frá Flugumyri, Sindri frá Hjardartuni, Sólfaxi frá Herridarholi, Hannibal frá Thufum, Prins från Knutshyttan, Vaki från Österåker, Hródur från Gröna Gången, Þoralfur frá Prestbær, Illingur frá Toftum, Alfur frá Selfossi, Midas frá Kaldbak, Flipi från Österåker, Kjarni frá Kalfstödum, Fannar frá Audsholtshjáleiga mfl.

IMG_6061