Snäcksjöns Dalmatiner

På Snäcksjön har vi haft Dalmatiner sedan början av 90-talet. Vi älskar Dalmatinerns livliga, glada och sociala personlighet. Deras pigga och arbetsvilliga inställning gör dem också till perfekta stall och gårdshundar. Läs mer om rasen på Svenska Dalmatiner-Sällskapets hemsida Våra hundar är med oss överallt; när vi rider, jobbar i stallet, går på promenader, myser framför brasan, leker med barnen, hänger i soffan framför tv:n eller andra sociala aktiviteter.

Vi har träffat på många olika typer av hundar genom åren och med tiden har det utkristalliserat sig vilka kvaliteter som vi anser är viktiga i avelsarbete. Först och främst anser vi att hundens mentalitet är a och o. Vi vill ha en livlig, trygg och vänlig hund. En hund som lika gärna följer med på en löptur som att ligga och vila med oss på bryggan. Vi vill ha en hund som är tillräckligt lättlärd för att kunna ha lös överallt, men som inte behöver konstant mental utmaning. En hund som vi kan vara fullkomligt trygga med runt barn, vänner och bekanta. Som varnar när någon knackar på, men som inte skäller i tid och otid.

Tillsammans med mentaliteten är hälsa och sundhet de viktigaste fundamenten i hundavel enligt oss. En hund i avel ska aldrig ha några genetiska sjukdomar och vara frisk och sund. De ska ha en exteriör som tillåter ett långt, friskt och aktivt liv.

I vår tik Funny Spots Babsan (kallad Ester) tycker vi att vi hittat alla de egenskaperna som vi letar efter i en hund. Ester är en trygg, vänlig och livlig hund som älskar alla och blir älskad av alla. Läs mer om Ester här och planerade kullar.