Lektioner och ridläger på Snäcksjön

 

 

På Snäcksjön har vi i många års erfarenhet av både barn-, ungdoms- och vuxen-ridläger och kurser. Här erbjuds ridning och umgänge i en underbar miljö för både hästar och människor. Gården som ligger vid den lilla sjön Snäcksjön erbjuder utöver ridlektioner och uteritter, möjlighet till härliga bad i sjön, bastubad och även bad i gårdens Jacuzzi. Beläget bara två kilometer från havet är det även möjligt för heldagsritter för bad med hästarna i Kallrigafjärden. Under våra ridläger erbjuds helpension i våra gästhus i dubbel/trippelrum. Under barn och ungdomslägren läggs stor vikt på gruppdynamik, roliga aktiviteter utöver ridningen och en gemenskap. Barn- och ungdomslägren avslutas med en liten uppvisning för föräldrarna på sista dagen. Viss möjlighet finns att låna häst.

Ridläger och kurser 2024

Ella håller lektioner både hemma och kan åka iväg till er, för mer info om det går det fint att skicka ett PM eller ett mail.

7/4 – Dagskurs för Ella. Två ridlektion och lunch och fika. (viss möjlighet finns att låna häst) 1000 kr (1200 kr vid lån av häst)

5/5 – Dagskurs för Ella. Två ridlektion och lunch och fika. (viss möjlighet finns att låna häst) 1000 kr (1200 kr vid lån av häst)

2/6 – Dagskurs för Ella. Två ridlektion och lunch och fika. (viss möjlighet finns att låna häst) 1000 kr (1200 kr vid lån av häst)

För mer info eller bokning, skicka ett mail till

ella(at)snacksjon.com

17-20/6 Barnridläger 10-13 år.  Ridvana krävs. Egen eller lånad häst. Måndag-torsdag, dagar 3 nätter.
4 800 kr egen häst
5 200kr vid lån av häst

27/6-30/6 Rid- och Yogaläger med yogainstruktören Annilie Pettersson. Torsdag-söndag 4 dagar, 3 nätter.
6 300 kr (6800kr lånad häst)

2/7, 3/7, 4/7 Dagridläger fr. 5 år kl 9-15
Tre dagar i sträck, så man kan vara med på en, två eller tre dagar. Med egen eller lånad häst.
950kr/dag – 2600kr för alla tre dagar.

För bokning – ella@snacksjon.com
Läs mer info om varje läger nedan

27/6-30/6 – Rid- och Yogaläger med yogainstruktören Annilie Petterson och Ella Brolin.

Vi genomförde det här ridlägret 2019 och 2023 och det blev en riktig succé och nu är det dags igen!

Starta sommaren med ett ”må-bra-läger” för kropp och själ. Vi har ett längre eller två kortare yoga-pass om dagen för att hjälpa dig som ryttare i din ridning, att landa i din kropp och få bättre kontakt med både dig själv och din häst. Vi blandar lektionsridning med uteritter allt efter era önskemål med fokus på ett bra samspel mellan häst och ryttare och att känna in hur din och hästens kropp samspelar. Ella har hållit i lektioner i många år och har stor vana av att undervisa. Hon har jobbat på Island med att träna hästar, har gått ett år på den isländska högskolan Hólar med riktning ridlärare och hästtränare och jobbar heltid med hästar. Hon är även nästan färdigutbildad psykolog och tycker mycket om att jobba med den mentala biten hos sina elever. Utöver ridningen är hon mycket intresserad utav avel och om intresse finns kan det även bakas in i lägret.

Annilie Pettersson kom i kontakt med fysisk yoga första gången 2003 under en utbildning till terapeut i England där yoga ingick som en del utav utbildningen. Hon gick sin första yogalärarutbildning 2005 och startade att undervisa. Hon är utbildad vinyasa, yin och gravidyogalärare. Som lärare kännetecknas hon utav ett undervisningssätt som uppmuntrar till närvaro och icke presterande med en stor dos utav humor. Hon har en bred erfarenhet utav att undervisa och hålla retreat. Hon är utbildad Mindfulness instruktör och har studerat yogans systerkunskap Ayurveda. 

Yoga-undervisningen kommer att fokusera på närvaro, fokus, balans och förstås insida på låren som vi ryttare ofta upplever är kort. Passen anpassas efter nivå på deltagare och ingen tidigare erfarenhet utav yoga är nödvändig. Yogamattor finns tillgängliga, en stor filt är bra att ta med.

Sen äter vi god mat, samtalar om livet och hästar, kanske njuter av bad i Snäcksjön eller bastu nere vid vattnet. Garanterat en bra start på sommaren! Boende på vårt hus Lillsjön och Verkskär i dubbel/trippel-rum och helinackordering ingår.

Främst för ryttare med god ridvana.


Ridläger för barn och ungdomar

v. 25 tis-fre 17-20/6 Barnridläger 10-13 år  Ridvana krävs. Egen eller lånad häst. Tisdag – fredag, 4 dagar 3 nätter.
4 800 kr egen häst
5 200kr vid lån av häst

Årets höjdpunkt!
Fyra fullspäckade dagar med ridning, bad, uteritter och roliga aktiviteter. Lägret brukar vara väldigt uppskattat och populärt! Dagarna varvas med ridlektioner på ridbanan, uteritter, pyssel med hästarna, lekar och andra roliga aktiviteter efter önskemål. Vi gör balansövningar, har rykttävling, rider långritt och beundrar givetvis årets nyfödda föl. Vissa år har vi gjort hinderbana, haft spökkväll, tränat på tävlingsprogram, ridit barbacka, ridit med handhäst, badat med hästarna, allt beroende på önskemål och kunskapsnivå hos deltagarna. Ridvana krävs!

Lägret startar kl 11 på fm den första dagen och avslutas på em med uppvisning och fika för föräldrarna kl 15:00 den sista dagen.

Ella har hållit i lektioner i många år och har haft flera populära ungdomsläger de senaste åren. Hon har jobbat på Island med att träna hästar, har gått ett år på den isländska högskolan Hólar med inriktning ridlärare och hästtränare. Hon är snart färdigutbildad psykolog. Hon brinner för ungdomar och har med glädje varit engagerad i Gladurs Ungdomsutskott och följt ”sina” ungdomar från tidiga tonår in i vuxenlivet. Hon lägger stor vikt på att det blir en bra gruppdynamik och en fin gemenskap i gruppen.

Felicia Andersson har jobbat på Snäcksjön i snart 2 år och har gått islandshästgymnasiet på Wången. Hon har hållit på med hästar hela livet, både tränat och tävlat. Hon är fantastisk med barn och ungdomar och barnen brukar flockas kring henne.


Dagridläger för de yngre barnen

V. 27 tis-tors 2/7, 3/7 och 4/7
Dagridläger från 5 år
kl 09-15
På egen eller lånad häst
Var med en dag eller alla tre.
Lunch och fika ingår.
950 kr/dag eller 2600kr för alla tre dagar.

I sommar har vi tre roliga dagridläger inplanerade för de lite yngre barnen. Där borstar vi och pysslar med hästarna, gör roliga lekar, har fiskedamm, vi bygger en rolig bana på ridbanan som vi tränar på.

Beroende på erfarenhet och lust får man rida själv om man kan och vill men ledare finns tillgängliga. Vårt mål är att kunna avsluta med en liten uteritt på vår fina drivslinga, de som behöver rids som handhäst.

Det finns möjlighet att bada om det är varmt så alla barn behöver ha med sig badkläder och ex puffar/flytväst/simväst om de vill bada och inte kan simma helt och hållet.

Föräldrar får vara med under dagen om de vill, helt upp till er och barnet. Vid avslutad dag får alla en rosett och ett diplom.


Ridlektioner

Ella håller privatlektioner både på Snäcksjön och hemma hos er om ni är en grupp. Ella brinner för att instruera och är en uppskattad och engagerad ridlärare hos sina elever som hon följt i flera år. Ella håller även gärna lektioner i markarbete, tömkörning och grundläggande kommunikation mellan människa och häst.

Lektioner på Snäcksjön

Privatlektion ca 40 min: 550 kr

Lektion 2 ryttare ca 45 min: 350/pers kr

Lektioner på bortaplan

Privatlektion: 600 kr

Lektion 2 ryttare: 400 kr/pers
minimum 4 lektioner

+ resekostnad