Funny Spot’s Babsan – SE31665/2017

Funny Spot’s Babsan, allmänt kallad Ester, är en livlig, social och trygg tik. Hon älskar människor och är älskad av både familj och vänner. Då hon är en stor del av vårt daglig liv och arbete på gården är hennes goda lynne och positiva inställning till arbete ett måste för att vi ska kunna ha med henne lös överallt. I Ester tycker vi att vi hittat alla de egenskaperna som vi letar efter i en hund. Hon har dessutom en god exteriör och välmeriterad stam. Då vi haft en tik från Solbo tidigare som vi var mycket förtjusta i, så är det extra roligt att hennes mamma är just välmeriterade Solbo’s Olesia.

f. 2017-05-08
Vit med svarta prickar
BAER: +/+
ED: ua
HD: B
Genomfört BPH med skott

Ester är en livlig och aktiv hund som utan problem kan följa med på fyra-fem ridturer i rad utan att bli trött, men som inte heller har några problem att spendera en dag eller två inomhus i lugn och ro. Hon är lättlärd och har en tydlig av- och på- knapp och kopplar lätt av när tillfälle ges. Hon tycker mycket om sökarbete och Hon älskar att följa med och är trygg och nöjd i de flesta situationer. Hon har heller inga problem med att vara ensam hemma när vi är iväg. Hon är trygg och lugn och otroligt vänlig. Vi är fullkomligt trygga med henne runt barn, vänner och bekanta.

Ester är frisk och sund. Hon har inga kända sjukdomar och inte heller någon skadehistorik. Hon har inte visat tecken på allergi eller hudproblem. Hon är bilateralt hörande och har fått både armbågar (ua) och höftleder (B) röntgade.

2022 parades Ester med Bello Blanco Qeeper. Läs mer under Aktuella valpkullar.