Gården Snäcksjön

snäcksjön

I norra Roslagen, Uppland, bara några kilometer från kusten, ligger gården Snäcksjön vackert belägen vid den lilla källsjön med samma namn. Gården har varit i familjens ägo sedan 1970-talet och har vuxit från att vara ett litet sommartorp med ladugård, till att bli en jordbruksfastighet med tre boningshus och stall.

Sedan 1992 har det funnits islandshästar på Snäcksjön och 1995 föddes det första fölet. Idag finns det ca tjugotalet hästar på gården, både unghästar, avelsston och ridhästar.

Till gården hör drygt 250 hektar skogsmark, varav ca 70 hektar är stängslad hage. På sommaren går även några av våra hästar längs med  Kallrigafjärdens kilometerlånga strandängar tillsammans med Lennarts Highland Cattle.

Våra hagar har stora halmade vind/solskydd och  vinterisolerade vattenkoppar. På gården finns även en upplyst paddock 20×40 meter, en longervolt och ett stall med fem stora boxar. Runt gården finns goda ridvägar och på sommaren uppskattar både hästar och ryttare att svalka sig i Snäcksjöns svala vatten.

Förutom hästar och människor så bor även dalmatinern Alice och de två katterna Sixten och Solveig på gården.