Skrittband Horse-Trainer


Horse-Trainer Walk

På Snäcksjön har vi sedan 2024 ett skrittband från Horse Trainer som vi använder flitigt i vår träning av hästarna. Vi upplever att det både är ett ypperligt sätt att värma upp och skritta av hästarna före och efter träning, men även som egen träning i sig väldigt effektivt. Fördelen med skrittbandet är att man kan träna hästen utan ryttare under kontrollerade former. Därmed är detta ett utmärkt träningsredskap under rehabilitering såväl som för hästar i full träning.

  • Reducerar viktbelastningen på ben
  • Kondition, muskelutveckling och flexibilitet
  • Reducerar rehabiliteringstiden

“HORSE-TRAINER WALK har under en rad år visat sig vara marknadsledande inom träningshjälpmedel, oavsett om det handlar om träning och förberedelse för tävlingar eller rehabilitering efter en skada. De många unika lösningarna på HORSETRAINER WALK gör mskinen till marknadens obestritt mest säkra, och därmed den optimala lösningen för din häst.

Internationella veterinärkongresser har testat den här alternativa träningsmetoden noggrant och säger: ”Det är en perfekt lösning för uppbyggnad av hästens ryggverksamhet’, bärförmåga och balans. Det har visat sig att minst 75 % av ryggverksamheten förloras, när sadel och ryttare kommer upp på hästen”. Vidare visar mätningar att hästen efter flera månaders boxvila är återupptränad inom loppet av 3 veckor.”

Tjänster

Om du vill använda vårt skrittband behöver du först komma på en introduktion där hästen får vänjas på bandet och du får lära dig om hur bandet fungerar. Det tar ca 30-45 min.
När det är gjort och du känner dig trygg med att hantera bandet själv är du välkommen att boka in och använda bandet självmant.

Ska du resa bort och vill hålla din häst igång eller vill du lämna din häst på rehabilitering på skrittband en tid? Det kan vi såklart ordna. Vi kan skräddarsy vistelsen för din häst och kombinera skrittband och även andra träningsupplägg enligt önskemål.

Priser inkl moms

Introduktionspass – 550 kr

Användning av skrittband per gång – 200 kr

Klippkort 12 gånger2000 kr

Häst i träning 1 vecka, 5 pass på skrittband inkl full inackordering – 1600 kr

För bokning och mer info, kontakta Ella