Konsten att laga en vattenkopp..

Det här med att ha en stor hästgård innebär ofta att små saker som ska utföras, blir ett större projekt än vi hade kunnat ana (eller befara). Här för någon vecka sedan skulle vi laga en vattenkopp i en hage som gått sönder tidigare under våren. Vi fick hem reservdelar och det hela skulle vara väldigt enkelt. Vi skulle bara öppna upp vattenkoppen och byta delen som var trasig.

Problemet var att när vi hade bytt reservdelen så kom det inget vatten. Pappa Lennart, började problemlösa och trodde felet satt i en igenrostad kran i vattenkoppen. Dock gick det inte att komma åt kranen utan att för hand gräva upp hela cementröret runt kranen för att frilägga alla rör  vattenkoppen. Sagt och gjort. Dessvärre visade det sig att det inte var den kranen som var problemet. Några timmars arbete helt i onödan och en aning lessa på vattenkoppar i allmänhet fortsatte problemsökandet.

Lennart gick vidare i möjliga problem, kanske satt problemet i kranen mellan vattenkoppen vi var vid och den före på vattenledningen. Risken var rätt så stor och grävmaskinen hämtades för att gräva upp den kranen, som befann sig 1,5 meter ner under jorden.

När vi äntligen hittade röret och kranen så hittade vi också felet och det gick att åtgärda. I samma veva blev skogshagen ordentligt uppgrävd och vi fick fin koll på statusen för vattenledningarna till vattenkopparna. Nästa gång det händer vet vi exakt var röret ligger, om det inte dröjer 15 år till förstås, då lär processen bli lika lång och utdragen. Skönt med hela och fungerande vattenkoppar även om det tog sin lilla tid att laga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *