Valparnas tre första veckor

Valparnas tre första veckor

Tiden går så otroligt fort. Nu har valparna redan hunnit bli tre veckor, 8 valpar, 4 tikar och 4 hanar. Från att ha varit små helvita pluttar som enbart sovit och ätit, till att nu röra sig runt och upptäcka världen fulla av liv, och prickar!

Ester är en otroligt fin mamma, hon är lugn och trygg och sköter omsorgsfullt sina valpar. Nedan kommer en liten bildbomb från valparnas första tid i livet

Vecka 0-1

Ester är en fantastisk mamma och det är lugnt och fint i valplådan. Valparna äter och sover mest och vägs första veckan morgon och kväll.

Vecka 1-2

Alla valpars ögon har öppnats och de är mer aktiva när de är vakna. Ester lämnar valparna något längre stunder och valparna i sin tur gör sig mer hörda när de är vakna. Prickarna börjar mer och mer att framträda och alla valparna är svartprickiga. De har fått klorna klippta och rör sig nu mer gåendes än kravlandes. Ester är en lugn och trygg mamma som uppskattar besök och sällskap i valplådan.

Vecka 2-3

Nu har världen blivit större, valplådan har öppnats upp till en större värld med en hage och en till liggplats. Valparna rör sig mer och lämnar liggplatsen för att kissa och bajsa på tidingarna. De gör sig hörda med små gläfs och kan till och med yla om världen känns riktigt otäck (eller om de ser mamma Ester gå förbi utan att komma in och mata direkt..). De är mer vakna och aktiva, brottas och leker med varandra.

En reaktion till “Valparnas tre första veckor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *