Tömkörningskurs för Anders Eriksson.

För de flesta hästmänniskor är nog inte Anders Eriksson ett okänt namn. Anders är en legend inom körsporten och inom arbete vid töm. Jag hade förmånen att få ta en lektion för Anders i förra veckan med Eros.

Jag hade förberett en del frågor kring arbete i töm och Anders var som en outsinlig källa till kunskap. Jag testade några olika tömföringar på Eros och märkte ganska snabbt vilka han svarade bäst på och var vi hittade finast ontakt. Eros skötte sig prickfritt. Det är helt otroligt vilken häst jag har. Han är helt cool och obrydd oavsett vad som händer, å andra sidan är han extremt uppmärksam och lyhörd och avläser min minsta vink. Den perfekta hästen.

Eros fick också idel lovord från Anders och matte var stolt som en tupp. Anders tyckte att Eros enda problem var att han inte är 20 cm högre, för då hade jag kunnat massproducera hästar som honom. Och han har en poäng, även om jag tycker att han 145 cm räcker, Eros har så lätt för sig, är arbetsvillig och positiv, har fin gång, god exteriör och mycket framåtanda utan att bli spänd. Vi får bara hoppas att lillasyster Vera följer hans fotspår.

Jag fick många tips att ta med mig hem och hoppsan, helt plötsigt så fungerar tömkörningen så mycket bättre och vi gjorde både öppna och sluta utan några som helst problem. En riktig skjuts för motivationen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *