Hoho, någon där?

Ungefär så kändes det när jag försökte få någon kontakt med Eros idag. Efter att ta letat reda på en häst under ett berg av lera så red jag och John ut. Glód verkade sköta sig prickfritt men Eros däremot, han var inte på humör för finlir och lätt kontakt.

Det var som att sitta på ett expresståg på väg att explodera. De senaste veckorna har jag upplevt att vi båda hittat en mycket mjukare och finare kontakt med lätt hand från min sida och Eros har å sin sida varit väldigt uppmärksam på mina hjälper och ridningen har känts väldigt harmonisk. Idag var det dock långt borta. Bromsen fungerade inte och när den slutar fungera så är det svårt att få någon mjuk och fin ridning. Eros kändes som om han inte hade fått jobba på en vecka och höll på att krypa ur skinnet. Han stod på bakbenen om han var tvungen att stå still, han blev rent ut sagt förbannad när Glód gick först, svansen slog när jag bad om ett lugnare tempo.

Eros ÄR en väldigt villig häst och ibland kanske han gärna springer hellre än jobbar. Idag kände jag ganska snabbt att det inte var dagen att hålla på och tjafsa med honom, utan jag sänkte kraven ganska drastiskt och gjorde mitt bästa för att inte bli hängande i nödbromsen.

Man vet aldrig vad som kan föranleda att hästen en dag känns som om den har en dålig dag. Kanske var han lite stel, lite extra trött eller så tyckte han just idag att han absolut inte hade någon lust med något arbete som helst. Jag vet att Hreggi sa någon gång till mig att välja mina strider och att aldrig gå in i en “fight” om jag inte är säker på att jag kan “vinna”. Jag vet att Eros i vanliga fall är ett under av samarbetsvilja och positiv energi, så idag valde jag att sänka kraven och försökte ha det lite kul. Sen har Eros, precis som mamma Perla även en dos med temperament som gör sig påmint ibland.

Ridturen idag var ingen höjdare, men vi tog oss igenom den utan några större missöden. Och det får finnas sådana dagar också bara de inte dyker upp för ofta. Imorgon tror jag att det får bli lite markarbete där vi kikar igenom alla grunder för att känna att allt sitter där det ska. Bättre lycka nästa gång helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *