Tankar efter höstmötet

Tankar efter höstmötet

Så har årets höstmöte gått av stapeln och det var en extra rolig tillställning för team Snäcksjön/Vaki. Svala blev belönad med hederspremie för sina avkommor, Vaki blev belönad med Avelspremie klass 1 för sina avkommor och vi blev nominerade som årets avlare. Vilken ära och vilken dag!

 

Vi kunde tyvärr inte närvara hela dagen med lyssnade med stort intresse på Elsa Albertsdottirs föreläsning om BLUP och framtida förändringar på beräkningsmetoden. Mycket intressant och precis så nördigt som en “worldfengur-addict” till fullo inte kan annat än älska. Statistik och hästar i kombination – rena drömmen. Jag tycker det ska bli spännande att se hur det kommer bli om BLUPen kommer börja räkna in tävlingsresultat. Det skulle ge mer information till metoden, men samtidigt så är frågan hur den informationen ska läsas av. Intressant och spännande. Önskar att fler åkte iväg på höstmötet och tog del av all kunskap och expertis som finns samlad på ett och samma ställe. För en avelsintresserad är det snarast ett måste. Dessutom är det väldigt trevligt att träffas och ta del av gemenskapen i föreningen.

Heimir gick igenom lite planerade förändringar inom bedömning inom avelsbedömningar. Mycket var välkommet och inte minst så var det givande att få diskutera det hela med övriga närvarande. Mycket positivt att fundera över att väga om de olika bedömningspunkterna en aning så att vi verkligen bedömer och väger det som vi anser är viktigast – samtidigt är det alltid lite läskigt att ändra ett hyfsat välfungerande system. Nedan ser ni två förslag på nya viktningar av de olika bedömninsgpunkterna (den översta är den nuvarande).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *