Spännande hästar i träning.

Spännande hästar i träning.

Just nu har vi tre hästar i träning på Islandshestkonsult och vi var där och tittade lite på hur utvecklingen varit efter de första fyra veckorna i träning. 

Fyraåriga Von från Snäcksjön (u. Svala e. Midas) tränas inför att visas igen nästa år. Von har utvecklats väldigt mycket sedan hon kom igång igen efter sin vila under sommaren. Det där kommer bli en riktigt häftig häst och vi håller tummarna inför visning 2018. Eyvi har hela tiden talat sig varm över hennes pass som redan på visningen i vår var snabb, men inte höll hela sträckan. 

 

Treåriga Venus från Snäcksjön (u. Svala e. Vaki)är där på inridning och förberedelse inför visning nästa år (om allt går som det skalen är det såklart lite tidigt att veta om hon komme vara mogen och redo till våren). Det är väldigt roligt att äntligen få se Venus under ryttare, hon har alltid varit en favorit ute i hagen, vacker, med vackra rörelse och milt lynne. Och Eyvi som har ridit henne mest på Bärby verkar vara väldigt nöjd med henne. Om Venus kommer till visning nästa år så innebär det högst troligast (om det inte går väldigt dåligt) at Svala uppnår kriterierna för hederspremie som avelssto. Det är roligt att ha två Svala-avkommor i träning i samtidigt. Det blir lättare att se likhet och skillnader dem emellan och kunna dra vissa slutsatser kring vad Svala tycks nedärva (också med tanke på hennes äldre avkommor, vad de har visat). På bilderna nedan är det första gången som hon rids ut helt ensam!

Sist men inte minst är även fyraårige Viss från Snäcksjön (u. Perla e. Vaki) också i träning för vidareutbildning efter inridningen i vinter/vår när han deltog i Caroline Tjernströms unghästprov och träningen hos Mimmi Östlund därefter. Viss är vår sista avkomma efter Perla som även var mor till den fantastiske Eros. Viss har det coolaste lynne jag tror att jag träffat hos en fyraåring. Han har ett flertal gånger imponerat på oss genom att väldigt sällan tveka eller på olika sätt visa ovilja att gå fram, även på ställen där äldre hästar tyckt att det varit otäckt. Viss kommer bli en häftig ridhäst med mycket aktion. Dessvärre har han ärvt sin mammas eksem vilket är så himla tråkigt. Tanken är att han ska säljas men vi vill att han ska tränas något mer först. 

Eftersom det redan gått några veckor sedan vi senast var och tittade på hästarna så ska vi dit snart igen och det ska bli spännande att se vad som hänt sen de här bilderna togs! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *