Prispengar till Feather Price..???

När Ella tävlade med vår egen uppfödning Eros från Snäcksjön i våras, så fick hon inte bara fina rosetter och bra poäng. Hon fick även tävlingens FEATHER PRICE, “För mycket bra och trevlig ridning”. (ser du Feather Price-medaljen som ligger där så fint och glänser?) Ella och Eros – ett ekipage i mjukt och harmoniskt samspel. Och av alla framgångarna, värderade hon det högst.

Ella och Eros från Snäcksjön, rosetter och medalj på Upplands Mästerskapen 2012.Och jag fick upp ögonen för detta i mitt tycke fantastiska pris. Det här var min kopp te! Det är ju samspelet med hästen som är det viktiga. Och nu bedömer domarna det också, väljer ut en Feather Price-vinnare på tävlingarna, va underbart! 🙂 Jag gillar även prisets namn, så bra valt, vem kom på det? Guld och rosor till dig!

Då började tanken leka runt om jag inte skulle stödja det här priset, ge lite prispengar, låta det få större tyngd och bli mer åtråvärt. Det är en vinn-vinn situation, trevligare ridning, roligare att se på, och jag är säker på att alla hästar gillar det.. hihi 🙂

När jag äntligen kom till skott, så skulle SM strax börja. Jag var sent ute, men tänkte att så länge det inte var utdelat, så skulle prispengarna bli en glad överraskning för den som vann priset! Så jag skickade mail till tävlingskommitténs ordf
“Jag vill skänka 10 000 kr i prispengar till Feather Price på SM”.
Jag trodde att jag skulle få ett svar med vändande post; va kuuuul! 🙂 Javisst vill vi ha prispengar!!

Jag fick inget svar alls. Då skrev jag till till SIFs ordf, men fick inget svar där heller.
Och sen var SM förbi, och prispengarna hade fastnat och var kvar hos mig.
Och inte blev det bättre av att veta att Camilla Hed vunnit priset och inte hade fått pengarna!

Jamen, jag skänker 10 000 kr till Feather Price på NM.
Det går ju i Sverige i år, så det måste ju gå lätt och nu är jag ute i tillräckligt god tid, inte sant?! På’n igen, men nu var det både hängslen och svångrem på!, jag skickade mailet med erbjudandet till hela styrelsen och till alla i tävlingskommittén. Och si, det gav resultat. Jag fick svar från flera redan dan därpå.

– “Prispengar till Feather Price på NM? Nej tack, det vill vi inte ha. Vi har tagit bort alla priser. Det blev för mycket konstiga priser, företag som ville skänka sina produkter och på så sätt få lite exponering”. De hade gjort en enkät bland ryttarna och de ville inte ha en massa priser, utan helst bara pengar. Det är dyrt att tävla och pengar kommer väl till pass. Så alla priser togs bort. (Och här kom jag med pengar.. och så vill de inte ta emot dem.) Vinnarna på årets NM ska enbart få pokaler, ära och medaljer, inget annat.

Kanhända vill de ha prispengar till Feather Price på nästa års SM? Vi får väl se hur det blir med det.

Det var sjutton vad enveten man måste va om man vill skänka pengar..

.. och hur blev det för Camilla Hed, som vann Feather Price på SM?
Fick hon några prispengar, eller frös de inne?

2 reaktioner till “Prispengar till Feather Price..???

  1. Vilket initiativ och vad tråkigt att SIF inte nappar. På NM borde man verkligen tagit vara på erbjudandet. Ibland blir man verkligen förundrad över trögheten hos folk. Hoppas verkligen att ni får respons på detta. Heja heja/ Inga-Lill

  2. Håller helt med Inga-Lill, vad tråkigt att SIF inte nappar. Förstår att man inte kan ge ut vad som helst som priser, men detta är ju en fullkomligt briljant idé. Hoppas SIF kommer på bättre tankar.

    /Carla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *