Kombinerat rid- och yogaläger – vilken hit!

Kombinerat rid- och yogaläger – vilken hit!

I slutet av förra veckan hade vi på Snäcksjön ett mycket lyckat kombinerat rid- och yogaläger. 10 deltagare fick under fyra dagar undervisning i både yoga av yogaläraren Annilie Pettersson och ridning av Ella. Yoga och ridning gifter sig så oerhört väl. Kropp och själ måste vara på plats när man rider. Medvetenheten om de egna styrkorna och svagheterna är viktig för att förstå hur de påverkar hästen i sin tur när vi sitter på den. Ofta har ryttare bättre koll på sina hästars kroppar än sina egna. Att dessutom få möjligheten att för en stund fokusera på något annat än ren prestation på hästryggen utan snarare känna in hur det känns, är något som yogan kan hjälpa till med. Body and mind – always connected.

Mellan yogapass, ridpass och uteritter blev vi serverad fantastisk mat av Matilda, vilken lyx! Mimmi var chef över stallet under lägret och fanns till hands för alla eventuella funderingar. Solen sken, både hästar och ryttare njöt av Snäcksjöns friska källvatten. På lördagkvällen tändes bastun nere vid sjön och Malous jacuzzi (eller Heittapott som vi säger) var öppen. Underbara, fullspäckade dagar. Jag misstänker att ingen somnade ovaggad på söndagkväll..

Stort tack till alla som gjorde det här lägret en sedan succé – hoppas vi ses nästa år igen!

4 reaktioner till “Kombinerat rid- och yogaläger – vilken hit!

    1. Inget inplanerat, men jag har redan fått några förfrågningar, så vi kommer säkert planera något lite längre fram! 🙂

      1. Det jag läste o såg bilder på lätt fantastiskt trevligt o roligt.. hänger gärna på om det får plats med en 58 årig kvinna, har rid vana o gått några yoga pass….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *