Hrói betäcker på Snäcksjön i sommar!

Hrói betäcker på Snäcksjön i sommar!

8,73 för rid – 119 i BLUP – unik stam 

Passa på att betäck med den här superhingsten som aldrig tidigare varit uppe för att betäcka. Hrói har både en hög bedömning med fyra 9:or som femåring och har tävlats med fina resultat (bland annat 7,33 i T2). Redan som fyraåring fick han 8,30 för ridegenskaper. Han har två bedömda avkommor, båda över 8 för ridegenskaper, den ena med tre 9:or och en 9,5 för ridegenskaper! Sen råkar han ha den riktigt drömmiga färgen skimmel också.

Bedömning som femåring
Otrolig bedömning som fyraåring

e. Glymur frá Flekkudal – 8,52 (med 8,79 för ridegenskaper och fyra 9:or i sin bedömning, bland annat för tölt, pass och spirit)
Glymur är bland annat pappa till Glúmur frá Dallandi med 8,90 för ridegenskaper och Galdur frá Leirubakka med 8,75 för ridegenskaper. Glymur har även tävlats med väldigt goda resultat, på ett flertal VM och vann Islandsmästerskapen i femgång på otroliga 8,16 2010.

ee. Hederspremierade Keilir frá Miðsitju – 8,63
Keilir är en riktig avelslegend och är pappa till många framgångsrika hästar, tex Isar frá Keldudal (8,61), Alfasteinn frá Selfossi (8,54), Álfarinn frá Syðri-Gegnishólum (8,65)

eu. Hederspremierade Pyttla frá Flekkudal – 8,55 (med 9,5 för tölt)
Pyttla har nio bedömda avkommor, alla med höga förstaklass bedömningar.

u. Glaðbeitt frá Flekkudal – 8,10
Glaðbeitt har sex bedömda avkommor varav tre är i förstaklass.

ue. Hederspremierade Gáski frá Hofsstöðum – 8,32 (med 8,53 för rid och 9,0 för tölt)
Gáski är liksom Keilir en riktig avelslegend och har givit mängder med högt bedömda avels och tävlingshästar. Bland annat är han pappa till Gustur frá Hóli som har 9,01 för ridegenskaper.

Hans stam är med andra ord fylld med högpresterande avelslegender. Ingen Orri vilket gör honom lite extra intressant idag när Orriblodet är så starkt i många betäckande hingstar.

Hrói på Island

Hróis avkommor börjar också visa framfötterna. Han har två bedömda avkommor med riktigt fina poäng.

Femåriga Dád bedömd till 8,18 för ridegenskaper som fyrgångare!
Dád
Femåriga Héla med en väldigt jämn och fin bedömning.

Hrói kommer fribetäcka på Snäcksjön från och med SM och restrerande del av säsongen – passa på att få in lite nytt spännande blod när han väl är här uppe i Uppland! 

För mer information, kontakta Ella ella@snacksjon.com eller 070-7445680

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *