Jullov för träningshästarna.

Jullov för träningshästarna.

I lördags hämtade vi hem träningshästarna från Bärby för lite välförtjänt jullov. Det var väldigt roligt att se deras stora utveckling sedan vi såg dem sist i början av hösten. Nu får de gå ut i en härlig hage och vila, äta och smälta all träning innan det blir dags att sätta igång dem igen nästa år. 

Von  (u. Svala från Solbacka e. Midas frá Kaldbak) har verkligen utvecklats! Hon har en helt annan styrka och flyt i gångarterna nu. Och mycket pass (även om underlaget kanske var i halaste laget för en stabil läggning). Von har under hösten varit med i ett tränarprov som Eyvi gjort och som han klarade med bravur (såklart). Vi tjatar lite om det, men det ska bli spännande att se vad hon får på bedömning i vår – det är en helt annan häst än på hennes visning i våras.

        

 

Venus (u. Svala från Solbacka e. Vaki från Österåker) har nu varit på inridning i två månader. Dels har hon vuxit och slankat på sig ordentligt, men framförallt är det roligt att se hur lätt hon har för sig. Hon flyter på positivt i alla gångarter med stora steg. På bilderna är hon obootsad och normalskodd.  Dessutom börjar hon me och mer hitta balansen med ryttare på ryggen och behöver inte i lika stor utsträckning använda halsen som balansstång. Venus har alltid varit något av en favorit hos oss. Vacker och med ett väldigt milt lynne – så det är spännande att se hur hon utvecklas som ridhäst, hon är bara 3,5 år än så vi har tiden med oss.

 

Viss är något av en oslipad diamant. Jag har alltid tänkt att kombinationen Perla och Vaki borde kunna bli något extra. Viss reds in i början av året och har sedan varit igång som ridhäst under våren utan större krav. Nu har han töltsatts och tränats i två månader och precis som jag hoppats och anat så kommer den här stabile och coola valacken bli en riktigt häftig ridhäst med fem starka gångarter. Han blir fem nästa år och vi hoppas på en riktigt fin visning i vår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *