Har du någonsin fönat en häst torr någon gång?

Inte så ofta i sånt fall får jag hoppas.Jag har nämligen gjort det och kan meddela att det tar en fruktansvärt lång tid. Framförallt om hästen ifråga har en mammutlik vinterpäls.

Skälet till denna tre-timmars föning var små regnskålls-liknande krystor med tappad päls som Litla-Bergthora fått. När veterinären var här fick hon kolla på dem och det liknar som sagt regnskållor, men har inget av det ömma/fuktiga som är så typiskt för dem. Vår veterinär sa att det vore bra om Lill-Thora tvättades med bakterie och svamp-dödande schampo och sedan torkades ytterst noga efteråt. Med förslagsvis frottéhandduk. Men att tänka sig att torka en hel päls snustorr med handduk lät på tok för arbetskrävande.

Så jag hämtade helt enkelt fönen och lät den stackars chockskadade unghästen först dränkas i schampo och sedan var det bara att sätta igång med fönen. Otroligt tidskrävande, men förmodligen bra miljöträning för lilla Thora som i början tyckte att fönen var väldigt läskig, men sen insåg att det var rätt varmt och skönt när den blåste. Tre timmar tog det som sagt, sen var hon snustorr. Nu håller vi tummarna att huden och pälsen blir bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *