En lördag på Island..

…kan faktiskt vara precis såhär:

Jag gick upp så sent som nio, men var ändå väldigt trött. De senaste dagarna har varit som en plåga att vakna. Men jag kravlade mig upp, åt frukost och blev övertalad att gå och lägga mig igen. Slocknade med datorn på magen och hunden bredvid mig i sängen och vaknade igen halv tolv (!). Åt lunch (väldigt bekvämt liv, äta frukost, sova, äta lunch..) gick sen ut och fixade  i stallet och mockade. Sen var de äntligen dags att låta hästarna komma ut i rekstur.

Rekstur är när man driver hästarna lösa så de får springa på vägen. Väldigt bra konditionsträning för dem. Dessutom tycker de att det är väldigt roligt. Unghästarna bara bockade och bockade och gjorde ritkiga krumsprång.  När de blev trötta lugnade de dock ner sig och masade framåt i jogg-tempo. Eftersom Blida, Kakali och Spölur är oskodda så har vi inte kunnat göra det här tidigare, för vägen har varit isig. Nu är vägen dock mjuk och nästan lerig. Vår!

Efter den lyckade reksturen det lät jag mig själv njuta av det fantastiska vädret (sol, fyra grader plus, ingen vind = vårkänslor) och stack ut och sprang och gick 7 km. En riktigt fin eftermiddagstur. Efter det njöt jag av en ridtur på bästa Draumur och Segull innan det var dags att ta in hästarna, fodra och gå in och sätta sig vid dukat bord. Extremt hårt jobb, som ni kan höra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *