Vilken superdag det var igår!

ALLT och då menar jag verkligen ALLT gick bra och var roligt igår.

Först fick jag testa att köra in hösilagerullar in i fårhuset. En övning som kräver ganska god precision då dörrarna som balarna ska in i inte är många centimeter bredare än balarna. Dessutom har man inte så mycket plats inomhus där man kör med traktorn, så det gäller att hålla tungan rätt i mun. Det här är inget Eggert är van vid att låta andra göra, men efter lite påtryckningar från mig så lät han mig få det stora ansvaret att sköta det här när Eggert och Sigrun är bortresta i 10 dagar. Kul. Jag gillar ansvar. Det var första gången jag testade igår och det gick prickfritt. Till och med så att Eggert utbrast “Frabaert!” (vilket ungefär betyder “fantastiskt” på svenska). Otroligt nöjd med mig själv måste jag säga.

Sen jobbade jag med hästarna resten av dagen. Jag började med Blida och det gick så bra med henne! Hon tycks ha erkänt mig som ledare och följer mig lös i ridhuset och går med sänkt huvud och är uppmärksam på mig. Igår fick hon även ha bett i munnen och tömkörningsgjord på sig. Jag tränade en hel del på att ta på och av grimman också och att longeras på lina samt flytta sig för tryck. Hon är som en helt ny häst.

Kakali som jag berättade om i förra inlägget var också superduktig. Med honom är fokus först och främst på avsensibilisering och igår kunde jag “kasta” repet på honom över hela kroppen utan att han blev rädd/sparkade efter det. Även han hade träns och tömkörningsgjord och sen jobbade vi lösa i ridhuset också. han är som en hund som håller sig snett bakom mig hela tiden. Om jag springer så travar han efter. Det tycks vara tryggast alldeles nära.

Spölur var helt okomplicerad och känns totalt obrydd över bett och annat nytt som händer. Jag skulle inte bli särskilt förvånad och hela inridningen fortsätter i samma anda med honom.

Efter lite annat smått och gott som vi fick gjort under dagen så jobbade jag med Segull som äntligen fick broddade skor. Så jag och Eggert red ut, vilket är första gången sen jag kom. Så roligt! Segull är SÅ fin! Töltar jättefint och har stor trav. Pigg och framåt.

Sista häst till rakning för dagen var den treåriga hingsten Dynjandi. Han har varit lite lätt ignorant och seg i sina reaktioner, men de senaste dagarna har det blivit mycket bättre. Idag gick longeringen med varvbyte prickfritt, han svarade kvickt. Då Dynjandi är mer jobbade än de andra tre treåringarna gick idag utbildningen vidare till tömkörning. Super inför ridning, så att hästarna lär sig att följa tygeltag samt att lyssna även om de inte ser en. Det gick jättebra.

Allt flöt liksom på sådär superfint. Så roligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *