Vilka hästar vi har!

Vilka hästar vi har!

Systrarna Von (5 år e. Midas frá Kaldbak u. Svala från Solbacka) och Venus (4 år e. Vaki från Österåker u. Svala från Solbacka) visades under höstbedömningen och fick jättefina siffror. Von börjar så sakteliga visa vad hon går för, på den öppna visningen höjde hon även passen till 8,5 men tyvärr slog hon på sig och höjningen räknades inte. Men det finns högre poäng att hämta vilket hon visat genom att höja sig på sina båda visningar i år. Och så vacker hon är..! Med sin bedömning på fina 8,28 är hon näst högst bedömda femåriga stoet i Sverige i år.  

Lillasyster Venus gjorde en jättefin visning som fyraåring. Med fyraåringar kan dagsformen verkligen variera, ena dagen kan det vara vingligt och kännas väldigt “omoget” för att i nästa kännas mycket mer redo. Venus gjorde precis vad hon skulle på sin visning och var samarbetsvillig och positiv under hela visningen. Det saknas styrka och tempo – men det vet vi kommer med mer träning. Venus bedömning påminner mycket om Vons när hon var fyra. Vi är väldigt förtjusta i Venus och det ska bli så roligt att se hur hon utvecklas till nästa år. Venus är högst bedömda fyraåriga sto i Sverige i år!

Svala är mamma till båda dessa juveler. Vilket avelssto hon är! Hennes avkommor håller så hög nivå och det är en fröjd att se unghästarna undan henne ute i hagarna. Nu är Von och Venus hemma på välförtjänt höstvila med stoflocken och det är härligt att ha dem hemma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *