Tillåt mig presentera: Dynjandi frá Bjargshóli

Dynjandi är född 2009 och är e. Tenór frá Túnsbergi (8,61, rid 915) u. Vanadís frá Tóftum (7,79)

Dynjandi var lite jobbade p sensommaren/hösten och har haft ryttare på ryggen enstaka gånger. Han är dock inte särskilt mycket jobbad med fårn marken och i början när jag jobbade med honom var han en aning avtrubbad och inte särskilt uppmärksam. Han kunde inte longeras och följde inte tömmen. Han kunde helt plötsligt stanna och då stod han där han stod.

Så vi har jobbat en hel del på att vakna och reagera snabbt på små hjälper. Det har gått jättebra! Nu är det inget problem att springa med honom eller longera honom. Han är inte alls seg i reaktionerna längre utan svarar snabbt och piggt. Han är inte helt förtjust i jobbet alla dagar men han gör det man ber honom om. Och där det tidigare var svårt att få honom att gå framåt (longeringen), springer han gärna nu om han får. Jag är jättenöjd med honom.

Än så länge jobbar jag honom bara från marken, vill få honom lite mer utbildad innan vi börjar sitta upp på honom igen. Han måste lära sig att flytta undan skänkeln, ställning samt förstå tygeltagen bättre. Just nu tömkör vi en hel del och det går riktigt bra. Otroligt bra inför ridning med tömkörning.

Dynjandi är en väldigt liten kompakt hingst, de Tenor avkommor jag har sett så ser många ut såhär. Små och kompakta. Dynjandi kan nästan liknas vid en my little pony, med all sin man och sin speciella färg. (Minns ni vad jag skrev om favoritfärger/värsta färg? Jo, just det. Han är skimmelskäck..)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *