Tillåt mig presentera: Draumur frá Túnsbergi

Draumur är född 2008 e. Sær frá Bakkakoti (8,62 rid 9,05) och u. Ljósbrá frá Túnsbergi

Dramur är Eggerts ögonsten. Han är en hingst som blev till när han lånade ett fint sto av en vän och betäckte med Saer. En av de första sakerna jag fick lära mig att säga när jag började jobba här förra hösten var “Draumur är fantastisk” på isländska. Draumur har redan några föl och de jag har sett från i år ser väldigt fina ut.

Förra hösten tog vi in Draumur och började inridningen utav honom från scratch. Och han var otroligt okomplicerad och lätt att jobba med. Han gjorde alltid det man bad honom om, var i alla lägen cool men uppmärksam. Den perfekta hästen helt enkelt (och skulle Eggert läsa det här så skulle han bli mycket nöjd över hur väl hjärntvättandet har fungerat).

Jag har fått den stora äran att träna och rida Draumur lite nu när jag är här, vilket är få förunnat, och det känns jätteroligt. I vintras så var han ju bara en bäbis och sen när jag varit här har han vilat/gått med ston. Så det är först nu jag får chansen att känna hur bra han verkligen är.

Tanken är att Draumur ska visas av Siggi Matt i vår och av vad jag har sett av honom hittills skulle jag bli förvånad om han inte får en riktigt fin bedömning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *