Tack 2012.

2012 har varit ett bra år för oss på Snäcksjön. Alla hästar har hållit sig friska och hela, förutom lilla Vera som fick operera bort ett tandanlag i örat, alla våra fyra avelsston blev dräktiga. Årets föl föddes utan komplikationer och på kuppen kunde vi rädda ett föl som förlorat sin mamma genom att Perla adopterade henne.

De få tävlingar vi var med på gick väldigt bra. Vi har deltagit i lärorika kurser, jag har spenderat stor del av året på Island på gården Bjargshóli där jag jobbat främst som hästtränare, vilket varit både roligt och lärorikt.

Två av våra hästar har kommit till ett nytt hem, Aradís och Valtýr som båda hittade sin nya matte i Marie, som blev blixtförälskad i Aradís från första början. Och en tredje (Víva) har bytt ägarinna till vår fantastiska Linda, men står kvar hos oss.

Sex nya hästar har vi numera också utökat vår flock med:

Líf som föddes i somras, u. Frenja och e. Kjarni och är hans sista avkomma.

Vaki som jag och Eyvi gick ihop och köpte under våren, vilken fantastisk hingst! Det ska bli spännande att följa honom under 2013.

Svala som vi köpte för att få ett nytt riktigt bra avelssto och det har hon med råge bevisat sig vara.

Fluga som jag blev så oerhört förälskad i när jag jobbade på Island, en häst som verkligen är en utmaning och som stal mitt hjärta.

Hörn, som med sin otroliga gång och stam i framtiden förmodligen kommer sätta avtryck i vår avel.

Kveikja, en Alfurdotter som vi fick nys om var till salu i samma veva som jag lite smått började fundera på att hitta ett välstammat ungsto. Då stod hon bara där.

Sommaren bjöd på Landsmót, härliga långritter på Island och hingststation med Vaki hemma på gården. Trots en strulig brunst-sommar fick vi nästan alla ston dräktiga. Till och med Perla, som tidigare år varit svår att få dräktig, tog sig till min stora glädje. Jag hade två träningshästar som utvecklades fint.

Sommaren 2013 väntar vi fyra föl:
Frenja, Perla och Glod är dräktiga med Vaki och Svala är därktig med Mídas frá Kaldbak. Vilka föl det kan bli!

På hösten deltog jag i hästinsamlingarna på Island och jobbade på en ridresa med ishestar. Hemma på gården njöt hästarna av den sista månaden nere vid havet innan det var dags att komma hem till gården igen. Hörn och Fluga landade på svensk mark och Litla-Bergthora fick ryttare på ryggen för första gången. Lina och Vattar flyttade tillbaka till Snäcksjön.

Året avslutades fint med enorma mängder snö och hästarna trivs fint i sina rejäla vinterpälsar. Tack 2012 för det här fina året. Jag tror att 2013 kommer bli ett riktigt spännande år på Snäcksjön.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *