Stora dalafärden på Island 2012

För några dagar sedan kom jag hem från en helt fantastisk ridresa på Island. Jag vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta de här två helt otroliga veckorna på hästryggen, mer än att säga att det var den absolut bäst ridtur jag varit med på, alla kategorier.

Turen reds över berg, över fjordar, genom dalar, längs med stränder och på vägen hade vi både örn och sälar som sällskap till den knappt 90 hästar stora flocken. Turen leddes utav Eggert och Herdis (det var hos Eggert jag jobbade i vintras) och med dem var vi 18 ryttare som tillsammans red ca 400 km genom ett vackert Island.

Vi åt fantastiskt god mat, red fina hästar (det är svårt att säga vad som var den absoluta höjdpunkten, när vi badade med hästarna i havet? När vi red snabb pass över stranden? När vi i högt tempo tog oss över flertalet fjordar vid lågvatten? När landskapet var så vackert att det högg i bröstet? Jag vet inte, allt var fantastiskt.) bodde bra (de flesta dagar startade och avslutades med ett dopp i en heitta-pott) och hade det allmänt alldeles förträffligt.

Inte heller var det så konstigt att de flesta på turen redan varit där ett flertal gånger. Det var bara fyra stycken som aldrig ridit med Eggert och Herdis förut, av de övriga andra var de flesta gamla i gemet, ett gäng som kommit minst en gång varje år sen mitten utav nittiotalet.. Så det är klart att resan är något speciellt.

Nästa år går turen två gånger, då den är så populär att den är fullbokad mer än ett år i förväg. Jag har bestämt mig för att åka nästa år igen, på den extrainsatta turen. Om det är någon som är intresserad av att veta mer eller åka med, så kan ni maila mig! ella@snacksjon.com

5 reaktioner till “Stora dalafärden på Island 2012

 1. oh vad härligt längtar tillbaka till island.
  men menar du att ni red 40MIL???men hur lång tog tid tog det och då måste ni ju bytt hästar ofta?

  vad kortar det att rida denna ritten?

  sjukt underbara bilder!!!

  /gullan

  1. Hej!
   Vi red i 14 dagar och hade tre-fyra hästar per person och dag de flesta dagar. Man sitter i sadeln många timmar per dag vilket jag tycker är underbart såklart. Resan exkl flyg är dyr och kostar ca 28 000.
   🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *