Solig söndag på hästryggen.

Gårdagen var en sån där härlig söndag. Jag sov tills jag vaknade, vilket var så sent som halv tio. Fantastiskt skönt. Sen vardagen fylld av hästar och stall ute i det fantastiska vädret. Solen lyste över den lilla snön som kom under natten.

Jag och Herdis red ut på en väldigt fin ridtur i solen. Hon på Draumur och jag på Segull. Segull kommer bli så himla fin! Han rör sig med stora rörelser och tryck i steget. Väldigt flott i traven och tölten är ren, men han saknar lite styrka i den än, men sen är han inte så mycket riden heller. Sen skadar det ju inte att han är väldigt vacker och stor och stabil att sitta på. En häst som jag inte blir förvånad om han blir såld på studs efter i sommar.

Sen jobbade jag med de andra hästarna. Jag och Loftur hade ett nyttigt träninsgpass på ridvolten (som nu äntligen går att använda och har fruset jämnt och bra underlag), vi jobbade på att svara rätt på bettet (söka sig framåt, ge efter på förhållning och inte bli hängande i handen) och att lösgöra. Han är väldigt stel i ena sidan och biter sig gärna fast i ena handen och hänger kvar där om man inte passar sig. Det blir nog mycket liknande jobb med honom i framtiden.

En annan häst som verkligen var duktig idga var Hreyfing. Hon är alltid litet av en kanonkula precis när man stter upp och man kan känna att det ligger ett gäng bockningar och bara väntar under ytan, men får hon bara skritta runt lite tills dess att hon slappnar av så är hon jätteduktig sen. Vi red ut och även på ridvlten och hon var ritkigt duktig. Kul.

Ja, överlag bara en sån där solig och härlig dag. Sådana som man alltid vill ha.

2 reaktioner till “Solig söndag på hästryggen.

 1. Oj, vad jag börjar längta till Island nu!
  Den där Segull låter ju minst sagt spännande 🙂

  Kram
  /Louise

  1. Åh, jag förstår dig! 😉
   Den där Segull kanske du kan rida i sommar om du vill, kan tänka mig att du skulle gilla honom. Han kommer bara ridas av duktigare ryttare på turen, så där kvalar du ju in 🙂 Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *