Premiär för Hubertusritt

Premiär för Hubertusritt

I lördags gick premiären för Snäcksjöns Hubertusritt, vilket blev en succé som gav mersmak. Det här kommer bli en årlig tradition. Även om väderprognosen inte var den bästa och lovade ösregn och gav lite manfall så var vädrets makter med oss under dagen och det duggregnade endast. Jaktledare för dagen var Mimmi och Felicia och dte var roligt att se så många i både vita ridbyxor och kavaj.

Turen gick längs med skogsvägar, genom skogar och ut på traktens kanske vackraste plats – Sandören, vilket är precis som det låter, en lång ör ut i havet där man längst ut har hav i tre väderstreck. Hästarna var pigga och glada och vissa bättre på att hoppa än andra.. Som en katt bland hermelinerna var den franska araben den som hade störst rutin, men också den som brallade mest både före och efter hindren.

Lunchen åts ute vid Djuphamn, hemma hos Matilda, och sedan väntade ytterligare en timmes ritt hemåt. Som avslut hade vi inget upplopp, utan istället för att fånga räven, gällde det att hitta räven som var listigt gömd i ett trä. Ingen mindre än jaktledare Mimmi togs hem första priset. Andra priset till den med bäst jaktoutfit gick till 10 åriga Vega, stiligt upplägg i vita ridbyxor och kava och med en huva på sin häst Kvistur.

Tack till alla som kom och deltog både till häst och till fots, nu planerar vi en glöggritt i december – hoppas vi ses då!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *