Nya BLUPen – vilken succé!

Nya BLUPen – vilken succé!

Igår kom den nya BLUPen vilket vi spänt har gått och väntat på de senaste veckorna. Eftersom det har förvarnats om “BLUP-ras” så var det med spänning jag loggade in på worldfengur.

När jag sedan fick se siffrorna så blev det istället dags att öppna firar-champagnen.

Vaki från Österåker – 133

Vaki höjde sin BLUP från 127 till helt otroliga 133 och placerar sig därmed högst i världen av alla hingstar! Helt otroligt!

Svala från Solbacka – 127

Vårt fantastiska avelssto Svala från Solbacka kan numera skryta med BLUP 127 (!!) vilket sätter henne på 6:e plats i världen av alla avelsston som har fem bedömda avkommor eller fler (och bäst svenskfödda).

Svala – BLUP 127

Venus från Snäcksjön – 131

Venus har också fått en otrolig hög BLUP och placerar sig i topp 10 av svenska ston. Venus är e. Vaki och u. Svala och bedömd till 8,10.

Kjarni från Snäcksjön – 130

Kjarni ligger högst i BLUP av alla unghingstar i Sverige och på plats 4 av obedömda hingstar i världen! Kjarni är e. Vaki och u. Svala. Grattis till ägare Petra Glimring!

Valkyrja från Snäcksjön – 130

Valkyrja ligger på delad första plats av ungston i Sverige och på delad fjärde plats av alla obedömda ston i världen! Valkyrja är e. Vaki och u. Svala.

Von från Snäcksjön – 127

Von ligger i topp 20 av bedömda ston i Sverige. Von är e. Midas frá Kaldbak och u. Svala och bedömd till 8,28. Grattis till ägare Tomas Sandström!

Von – 8,28 – BLUP 127

Ramses från Snäcksjön – 125

Ramses ligger på delas 11:e plats av obedömda hingstar i Sverige. Han är e. Alfur frá Selfossi och u. Svala och ska bedömdas i vår.

Ramses 2019

Barbara från Snäcksjön – 122

Barbara är två år, e. Viking från Österåker och u. Brá.

Hervar från Snäcksjön – 120

Hervar är e. Vaki och u. Hörn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *