Nu har han kommit!

Iförrgår påbörjade jag ett inlägg som hette “Vi väntar och väntar, kommer det aldrig något föl?” Där jag tänkte presentera det faktum att Frenja gått 15 dagar över tiden och att hon börjat bete sig underligt, så min gissning var att fölet skulle komma igårnatt.

Mycket riktigt! Jag tittade till Frenja en stund efter tolv och då var hon helt klart igång med värkarna, för hon gick runt runt runt och var väldigt rastlös. Jag tänkte att det nog skulle dröja ett tag innan själva fölningen och gick en sväng för att komma tillbaka ca 20 minuter senare. Då låg det redan ett litet svart knyte bredvid Frenja som var i full gång med att slicka bort fosterhinnan. Snopet!

Han fick dock ingen luft, så jag fick gå fram och dra bort fosterhinnan, annars var allt i sin ordning och vi alla stod och iakttog honom resa sig upp, dia ett flertal gånger och sen bajsa. Sen kunde vi lugnt gå och lägga oss. Årets första fölning avklarad och han är helt ljuvlig! u. Frenja (8.28 tot, fyrgångare, 8,42 rid, BLUP 108) och e Skorri frá Blönduósi (8,41 rid,ELIT för avkommor, BLUP 117). Det kan bli en liten stjärna. Nu ska vi bara komma på ett namn..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *