Liten rapport från Island.

För en vecka sedan åkte jag och John till Island för att hälsa på på den gården jag jobbade i vintras, Bjargshóli, rida lite och sedan vara på Landsmót. Än så länge har vi haft det helt fantastiskt.


Draumur och jag på väg från stohagen, han är en fyrårig hingst efter Saer som jag tränade från scratch i vintras.

På Bjargshóli hjälpte vi till en del med att förbereda inför en kommande långtur. För min del innebar det att rida en del hästar som behövdes ridas till lite, träna några unghästar men främst vara Eggerts högra hand. För mig var det verkligen som att komma hem igen så fort jag klev ur bilen på gårdsplanen. Allt var precis som det var när jag lämnade gården i februari, ändå har det hänt en hel del.

Efter en fantastisk ridtur i tre dagar på nordlandet så åkte vi sedan till Landsmót som i år går av stapeln i Reykjavik. Här bor vi i ett hus som vi hyrt tillsammans med några goda vänner precis vid tävlingsplatsen. Första dagen gick väldigt bra för vårt lilla gäng, då vår Elsa gick vidare från första uttagningen i young rider klassen till uttagning nummer två. Heja Elsa! Även Julia gick vidare och några fler svenskar, áfram stelpur!

Och som alltid – gud vad svårt det kommer vara att lämna det här landet om en vecka. Tur att vi har så fina hästar som väntar på oss därhemma (och världens bästa hästvakt!).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *