Kvällsjogg.

Vissa dagar löslongerar jag hästarna på ridbanan och låter dem bara springa av sig. Det är ett effektivt sätt att låta hästarna få röra på sig om man inte har så mycket tid eller bara vill låta hästarna få lite puls utan att ha ryttare på ryggen. Löslongera kan man göra med flera hästar samtidigt och de flesta hästarna tycker att det är rätt så roligt.

I torsdagskväll åkte jag, John och en vän till oss, Sara, som även tagit de fina bilderna, ut till stallet och lät Glód och Vilja få springa av sig lite i ridbanan. Det är intressant att se hur de rör sig i olika tempon i de båda varven, vilken balans de har och vilka gångarter de väljer. Vilja har tex tappat lite sen vi sålde henne och väljer nu mera helst tölt/pass före trav. Men om hon får springa på och ta i, i galopp, så har hon sedan mycket lättare för traven och när de då kommer så är den stabil. Jag tror att hon behöver ridas på lite mer och ta i.

Jag har tänkt ha Vilja som ett litet projekt när jag står i Stockholm med hästarna och få henne mer i form och trolla fram den där flotta töltmoppen som vi sålde för ett år sedan. Det ska bli kul för Vilja är väldigt rolig att jobba med.

Glód inne i stallet.

Stallkatten som gärna lägger sig på hästarnas ryggar när den får chansen.

FOTON: Sara Rönne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *