Kurs för Camilla Hed på Bärby.

I helgen var jag och John på kurs på Bärby för Camilla Hed. Ella hade med sig Eros som fortfarand er tjock och ur kondition och John fick rida på den fina femgångshingsten Fákur (mer bilder på dem kommer i senare inlägg).

Eros är en villig häst me dmycket gång, men fortfarande en väldigt oslipad diamant. Mina mål för kursen var att få lite bättre kontroll på broms och sväng och få lite feedback på min sits.

Camilla kom med flera väldigt bra tips och övningar och jag fick några AHA-upplevelser under helgen. Det där med att låta hästen bära upp sig själv till exempel, tänk att det ska vara så svårt att komma ihåg.

När man rider en häst som är väldigt framåt så blir det extra viktigt att passa isg för att bli hängande i tygeln/bromsen. Vi fick finkalibrera bromsen en aning och dag två var dte stor skillnad på både kontakt och kontroll.

Det ska bli väldigt roligt att se hur Eros utvecklas och hur han går när han är i bättre form om han går såhär när han är tjock och ur kondition. Fina fina Eros!

Tack Camilla för en kanonkurs, hoppas det finns möjlighet för en repris snart igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *