Inspirerande lektioner.

Jag och Eros har verkligen varit i farten de senaste dagarna. I onsdags var vi återigen på tömkörningslektion för legenden Anders Eriksson och Eros skötte sig återigen prickfritt. Även den här gången hade jag med mig frågor till Anders som vi fokuserade på, som hur jag får till en sluta och hur jag ska jobba med galopparbetet på volt. Eros har tidigare rusat ut ur volten vid just galoppen och jag var osäkert på hur jag skulle lösa problemet. Hur ramar man in med töm? Det visade sig att det var precis det jag inte skulle göra, rama in alltså. Jag skulle istället låta honom följa min innertöm och låta yttertömmen vara, helt plötsligt höll sig Eros på en fin volt, i en för honom, ganska kontrollerad galopp. Snopet!

Slutan var lite krångligare att få till, den kom bitvis riktigt fint, men kanske kom vi fram till att den inte var optimal för honom just nu. Anders föreslog mycket arbete över bom och mycket trav arbete för att få honom lösgjord.

När jag var på väg att åka mötte jag en kvinna som skulle ha lektion efter mig och hon berättade att hon blivit så inspirerad av att se oss arbeta sist då hon satt som publik, att hon anmält sig till en lektion den här gången. Så roligt att höra, jag hoppas hon kände sig nöjd.

Från den ena legenden till den andre. I torsdags styrdes kosan mot Bärby för en ridlektion för världens bästa Hreggi. När jag hade specialidrott på gymnasiet var Hreggi den som höll i mina ridlektioner och som halvt om halvt uppvuxen på Bärby och efter att ha jobbat där några somrar så jag kan väl inte annat än säga att jag älskar den mannen (ja, hela familjen också). Det var ett tag sedan jag lyckades övertala honom om att hålla en lektion, men nu var det dags. Vi jobbade inne i ridhuset med mycket övergångar från skritt-halt-skritt-tölt osv med fokus på att få honom att forma sig efter innerskänkeln samt länga halsen och överlinjen. Det gick jättebra! Eros kändes väldigt fin även om det ena varvet (vänster) är mycket svårare och stelare än det andra. Så fort jag fick till min underskänkel rätt också, så blev mitt stöd och sits bättre och det i sin tur gav resultat. Vi gjorde samma övning i trav och Eros längde halsen riktigt fint och hittade en balanser och jämn trav med höjd rygg.

Hoppade av efter ett riktigt bra pass och kände mig hur nöjd som helst. Kanske kommer vi överleva debuten i öppen klass tillsammans nästa vecka ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *