Hervar

Hervar

I slutet av förra året åkte 3,5 årige Hervar iväg på inridning efter väldigt fina poäng på unghästbedömningen under hösten där han fick hela 79,63 totalt och 81,37 för gångarter. Han har alltid varit en av de som stuckit ut i hingstflocken så vi har verkligen sett fram emot att se vad det månde bli av honom.

Hervar och Elsa december 2019, inriden i knappt två månader.

Extra roligt är det då att dels se hans utveckling i Elsas kunniga händer, men också höra henne prata så oerhört gott om honom. Hervar har väldigt lätt för sig och nästintill orimligt stora gångarter. Han är villig och känslig och tycker om att arbeta.

Jag ångrar så att jag inte betäckte med honom redan i somras men det är inget som inte går att ställa till rätt i sommar.

Hervar råkar också ha en hyfsat stark stam bakom sig. Han är efter Vaki från Österåker, BLUP 127, bed: 8,63 med 8,81 för ridegenskaper. Vaki har 10 avkommor bedömda i 1:a klass och har blivit belönad med avkommepremie klass 1 för sina avkommor.

Vaki

Hervars mamma är vår egen Hörn frá Audsholtshjáleigu. Hörn är inte bedömd men hon har bland annat tävlat på Island med 6,90 i T2 och är helsyster med Gaumur frá Audsholtshjáleigu som är hederspremierad för sina avkommor och har 9,05 för ridegenskaper. Hörns mamma har givit otroliga hästar, hon har 13 bedömda avkommor med ett snitt på 8,05, flera bedömda utan pass. Hörns pappa är legenden och hederspremierade Orri frá Thufu.

Hörn

Hörn har en äldre avkomma, Hel, som har varit helt fantastisk sen dag ett i inridning.

Hel, 3,5 år gammal

Även de yngre syskonen ser väldigt lovande ut. Vi hoppas alla kommer till visning för att bevisa Hörns oerhörda värde som avelssto.

Så vi ser med spänning fram emot den kommande våren för att se hur Hervar fortsätter utvecklas och sen är vi väldigt sugna på att betäcka med honom i sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *