Hej Island.

Härligt att vara tillbaka.

Den första riktiga dagen spenderades främst ute på olika hästuppdrag. Vi åkte till Bjargastadir och letade upp hästarna som går där för att se hur de har det. Vi hittade en hel del hästar, några va de var våra. Några av dem var på fel plats och fick flyttas och några av våra var på fel plats, dem hämtade vi på kvällen och lät dem komma hem.

Väl hemma så drev vi hem stoflocken med föl, i samma flock gick även Kakali, Spölur och Blida under tiden jag var borta. Nu tog vi hem dem så att det finns lite hästar i stallet att jobba med. Kul! Roligt också att det gick lätt att få tag på Spölur ute i flocken och relativt lätt att få tag på Kakali hemma i hagen. Kakali var även hur cool som helst när jag pysslade lite med honom inne i boxen. Jag fick lyfta alla ben när han stod lös och överlag så var han cool. Duktig häst!

Sen red jag, Eggert och Herdís ut en sväng. Det var kul. Jag red Loftur, som hade vilat nästan helt sen jag åkte. Han kändes pigg och glad. Med honom kommer fokus verkligen vara lösgjordhet, grundstyrka och att svara korrekt på alla hjälper, framöver. Dvs, enkel grundläggande dressyr. Han vill väldigt gärna springa ifrån jobbet och bita sig fast i bettet. Men det blir bättre.

Jobbade lite med Kakali som sagt, Segull, Hreyfing och Hörpudis efteråt och de är alla helt olika hästar och ingen av dem har gjort något de senaste veckorna och var mer eller mindre nära en explosion.

Det blir nog några roliga och lärorika veckor på gården. Härligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *