Hästar till salu på Island.

Om ni letar efter häst på Island så vet jag flera stycken riktigt fina rid/tävlings och avelshästar som är till salu hos främst en uppfödare som måste dra ner på hästantalet en aning. Priserna är helt klart humana och jag har ridit i stort sett alla hästar som han har till salu och genomgående är det villiga och positiva hästar med mycket gång. Om ni vill veta mer om någon av hästarna till salu kan ni maila mig på ella@snacksjon.com

Här är några exempel på vad som finns till salu:

Hörn frá Klömbrum
IS2007255210

e. IS1993149842 – Huginn frá Bæ I (8,07, rid 8,39)
ee. IS1982151001 – Otur frá Sauðárkróki (8,37)

u. IS1990255960 – Von frá Hvammstanga (bedömd till 8,0 och med fem bedömda avkommor och som ni kommer se nedan, flera flotta obedömda)
ue. IS1984151101 – Stígandi frá Sauðárkróki (8,15)

Hörn är ett femårigt sto som jag ridit några gånger. Hon är inriden under våren och på bilderna alltså bara riden i ett halvår. Väldigt lovande med fantastiska grundgångarter. Troligtvis fyrgångare. Skulle jag vara på jakt efter ännu ett sto med framtiden för sig, så skulle hon ligga högt upp på min lista. Är mycket förtjust i den här hästen. Bör visas.

Sen har vi några helsyskon till Hörn.

Hugmynd frá Klömbrum
IS2001255210

Ett otroligt roligt och vackert fuxsto med mycket vilja och väldigt fina gångarter med mycket aktion. Bedömningen ser ni nedan. Jag red henne mycket på Island och blev väldigt förtjust i henne.

En till helsyster är

Lokbrá frá Klömbrum
IS2004255210

Lokbrá har jag inte ridit, hon går nu med föl vid sidan, men jag har hört att hon är en fantastisk ridhäst med mycket gång, det syns om inte annat på hennes bedömning. Hon är tävlad lite och har exempelvis fått 8,32 i gaedingakeppni.

Mist frá Klömbrum
IS2006255210

Mist har jag ridit en gång lite kort, hon är en lättriden häst med arbetsvilja och mycket gångarter. Både trav och tölt är riktigt bra. Bör visas.

Och en helbror:

Kliður frá Klömbrum
IS2002155210

Kliður har jag aldrig ridit men sett och han är väldigt flott! Fyrgångare med jämna och flotta rörelser. Han är en känslig häst som kräver en van och lugn ryttare.

Jag återkommer i ett annat inlägg med fler saluhästar, här är alla helsyskon samlade.

En reaktion till “Hästar till salu på Island.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *