Handpenning lagd på Gwenda och Ayah.

Antalet hästar minskar i vår flock. Under året har vi sålt flera fina hästar ganska akut då vi lyckats samla på oss för många. (Hur går det till? Helt plötsligt är de bara tre gånger så många som de var nyss..)

Vi har sålt Vilja, Nattfaradís, Gydja, Waldemar, Josef och nu är handpenning lagd på Gwenda och Ayah. Det är både skönt och tråkigt med en minskad hästflock hemma. Det blir givetvis mycket lättare att hantera en mindre flock. Vårt mål är att slippa ha två flockar, en för hingstar och en för ston. Därför har vi beslutat att sälja alla hingstföl vi får. Vi har även beslutat att kraftigt dra ner på vår avel.

Nu har vi bara tre hästar kvar till salu. Aradís och hennes 2 avkommor Triton och Valtýr. Om ni vet någon som letar efter unghäst och är sugen på att göra ett klipp, så finns det möjlighet här. Vi har två hingstar till salu, ett årsföl och en ettåring som jag tror kommer bli riktigt fina. Mamma Aradís kanske inte ser så mycket ut för världen, men hon är en trevlig, pigg och glad och okomplicerad ridhäst. Och hon har en stark stam i sig, vilket inte minst syns i hennes avkommor.

Här ovan är tex. hennes första avkomma Glimm från Snäcksjön e. Kjarni som Anette köpte av oss när han var ett år. Årsfölet Valtýr är helbror till honom. Triton, den äldre brodern, är linjeavlad på Orri då både Aradís och pappa Gammur har Orri två led bakåt. Mycket stark stam i honom och det syns. Han rör sig flott och ser fin ut.


Triton

Valtýr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *