Gummi-kurs på Bromma gård.

En vecka sent så kommer här en liten uppdatering efter förra helgens mycket lärorika kurs för Gummi på Bromma gård. Först och främst, Bromma gård, vilken fin anläggning!

Jag har inte ridit för Gummi tidigare och det är alltid roligt att få en ny instruktörs syn på mig och Eros som ekipage. De flesta instruktörer ser samma saker och har samma syn på vart man vill, men vägen dit kan se lite olika ut. Olika instruktörer har också olika hjärtefrågor som de lägger extra vikt vid.

Jag och Eros fick börja med att visa upp oss lite så att Gummi skulle få en bild utav oss. Efter att ha farit runt i ridhuset i ett behagligt tempo i alla gångarter så sammanfattade Gummi det ganska uppenbara i att jag gärna rider och glider i ett komfort-tempo, där allt känns fint och Eros är flott, men vi inte utmanas och utvecklas särskilt mycket. Resten utav helgen däremot, då fick vi båda både jobba hårt och utmanas. Så roligt!

Tydligen är dte korta tempot mycket kortare än vad jag och Eros tycker och tydligen blir min snälle pigge häst en aning sur när tempo måste sänkas och vi måste börja jobba. Dessutom visade det sig plötsligt att ryttaren, dvs jag, inte hade någon ordning på vare sig under skänklar eller tyglar, de första petade rakt ut och tyglarna rann mellan fingrarna på mig. Det tyckte jag inte alls störde så mycket i komfort-tempot….

Vi fick jobba mycket på böjt spår i kort tempo i skritt och tölt och försöka få Eros och hitta en lite lägre arbetsform där det helt plötsligt blev väldigt jobbigt för honom. När han var tvungen att bära upp sig själv och inte bara springa iväg. Men hoppsan, vad fin han kändes!

Nu ska vi jobba på att få båda sidorna lika starka och kanske våga sätta lite mer krav. Enligt Gummi är jag lite för snäll med min häst.. Till nästa kurs hoppas jag att vi kan visa upp en trevligare arbetsform och inte bara komfort-tempo..

Tack Gummi för ditt engagerade instruerande och tack Katarina för den fint anordnade kursen!


Eros fick fina lovord från Gummi och jag var stolt som en tupp.


Det är nästintill omöjligt att galoppera på volt..

En reaktion till “Gummi-kurs på Bromma gård.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *