Föl, föl och mera föl.

Föl, föl och mera föl.

Vi har haft en babyboom på Snäcksjön den senaste veckan. Tre dagar i rad föddes ett föl varje natt. Nu har alla föl för året fötts utom ett. Och vilka föl sen! Nu är jag hyfsat partisk men jag är verkligen mer än nöjd med årets gäng so far.

Först ut i år var Hekla (8,01) som födde ett hingstföl, Stormur, efter Þórálfur frá Prestbær (8,94). Stormur har verkligen inte gjort oss besvikna. Stor, vacker, visar alla gångarter och har “det”.

Därefter var det Glóds tur, henne fick vi vänta länge på och hon gick ordentligt över tiden. Glód fick ett väldigt vackert stoföl, Madonna, efter Vaki (8,63). Då Glód såg ut att ha det tungt under sin dräktighet och hon redan givit oss 10 avkommor, så har vi beslutat att Madonna får bli hennes sista, extra roligt då att hon ser så fin ut!

Sen födde Hörn ett oerhört vackert hingstföl efter vår egna Ramses från Snäcksjön. Han har ännu inte fått något namn – tänk vad svårt det kan vara att bestämma. Men visst är han helt fantastisk?

Natten efter födde Villimey årets andra föl efter Ramses, ett litet stoföl som inte heller blivit döpt än. Hon är så söt! Det är så roligt att vi nu har tre avkommor efter Ramses – man kan börja ana de gemensamma dragen – långa ben, väl ansatt och rest hals. Vi är mer än nöjda med det han hittills levererat!

Nu är det bara ett sto kvar att föla i år, Brá som också är dräktig med Ramses. Spännande!

Foton: Mimmi Östlund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *