Fluga

Igår red jag Fluga för andra gången sen hon ko till Sverige. I övrigt har hon bara fått jobba från marken, varit med som handhäst, tömkörts, löslongerats. Hon har blivit otroligt mycket lugnare att hantera sen hon kom. Att det gick att klippa henne utan problem och att hon numera kommer när man går in i hagen är tydliga tecken på att hon mer och mer acklimatiserats och tycker att livet här är helt okej.

Min tanke med ridningen framöver är att ta det lugnt och fokusera på att få henne avslappnad och trygg. Resten får komma sen. När hon spänner sig blir hon väldigt passtaktig vilket syns på vissa av bilderna, men när hon slappnar av så rör hon sig mycket bättre.

Det är roligt att jobba med henne då hon hela tiden vill göra rätt. Hon är ett litet stress-knippe och det är mycket som snurrar i hennes huvud, men hon vill samarbeta och slappna av även om det sistnämnda kan vara lite svårt. Vi har några delmål nu, jag och Fluga. 1. Att kunna skritta avslappnat på lång tygel. 2. Att kunna kontrollera tempo avslappnat i tölten. 3. Att kunna sitta upp och rida iväg utan spänningar. 4. Trava med ryttare. 4. Kunna sluta om underskänklarna runt henne. 5. Flytta åt sidorna avslappnat åt båda hållen.

Så får vi se hur lång tid det tar att uppnå. Fina fina Fluga!

3 reaktioner till “Fluga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *