Favoritfärg?

Lina konstaterade för någon dag sedan att färgaveln på Snäcksjön är ganska..enkelriktad. När man har en fuxhingst, och i stort sett alla ston i våra hagar är fuxar och svarta (förutom Saga som är brunblack), så är risken inte så hög att det ploppar ut några spännande färger på fölen som kommer.

Det är ju lite tråkigt med tanke på att islandshästen är välsignad med en stor färgvariation inom rasen.

Men av alla färger, vilken är min favorit? Det är en jättesvår fråga, det finns många väldigt fina och häftiga färger. Jag är dock löjligt förtjust i bruna hästar, när kroppsfärgen är riktigt ljust och varmt brun och man och svans är kolsvart. Som stoet Hörn på bilden nedan.

hornpall4

Min fina Orka var rödblack med bläs och just hennes rödblacka färg tycker jag är fin.

Vissa skäckar är väldigt fina, framförallt svartskäckar, men som alltid med vit päls så gäller det att hålla den ren, annars ser det inte lika kul ut. Däremot är jag inte förtjust i skimmelskäckar (förlåt Spire och Tyra! 😉 ) och inte skimlar heller (om det inte är konstantskimlar, då är det väldigt fint. Kanske är kontentan av det här att jag inte är så förtjust i vita hästar (för att de alltid ser så skitiga ut, haha!)

Då är isabeller mer min melodi, vi hade länge en isabell unghingst i vår hingstflock, han såg ut som en riktig sagohäst med sin gräddgula päls och vita man. Väldigt vackert.

Sen tycker jag att fuxar kan vara riktigt fina. framförallt om de antingen är väldigt eldröda, som Kveikja eller Ra.

Eller har riktigt ljus man och bläs, som Vaki.

Fast, jag inser när jag skriver det här inlägget att jag inte har så mycket åsikter om vilka färger som är finast. Jag gillar i stort sett alla färger och en bra häst har verkligen ingen färg. På något vis blir färgen en bra häst har fin oavsett.

Vad tycker ni, har ni någon favoritfärg eller någon färg ni absolut inte gillar?

5 reaktioner till “Favoritfärg?

  1. Det där med alltid skitiga stämmer BRA! Speciellt i den här leran;-) men jag måste säga att Orka hade en väldigt fin och unik färg!

    1. haha, ja, jag tycker synd om dig som måste borsta skimmelskäck. Bra med svarta hästar, skiten syns inte 😉
      Orka var fin..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *