Eros till salu.

Efter mycket övervägande fram och tillbaka så har jag bestämt mig för att sälja min ögonsten, Eros från Snäcksjön, för att jag inte hinner med honom. Eros har redan från det han var liten varit speciell för mig, två av mina favorithästar, Kjarni och Perla, samlade i samma häst, vilket visade sig vara en strålande kombination. I år fick jag en helsyster till honom och det är därför som jag kan tänka mig att sälja Eros nu.

Eros reds in av Eyvi vilken även tränat honom i omgångar. Han hade från början väldigt lätt för sig, och har fyra jämna, mycket bra gångarter. Grundgångarterna är ovanligt bra för en islandshäst, som en god vän till mig sa “Han har ju storhästgalopp!”. Ordentligt övertramp i skritten, skrittar genom hela kroppen. Traven har ordentligt med sväv och aktion och är tydligt tvåtaktig. Galoppen är hög, luftig, med stort sväv och mycket aktion. Tölten är helt taktren oavsett kunskapsnivå på ryttare och har brett tempo-register. Från samlad kort tölt till ordentligt ökad. Han trampar under sig väl och har fin aktion.

Eros har aldrig visat eksemtendenser. Han är okomplicerad att ha och göra med oavsett om man rider ut själv, i grupp, tömkör, longerar, lastar, skor osv. Han kommer alltid i full fart i hagen när man visslar och tycker om att jobba. En positiv häst som ger mycket ridglädje, man sitter av efter varje ritt med ett stort leende. Han är ca 145, svart med liten stjärn.

Prisidé: 90 000:-

Kontakta Ella vid intresse, ridbilderna nedan är från det att han blev inriden 2009 till i vintras. Nyare ridbilder kommer.


ca 10 ggn han reds.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *