Eros tävlingsdebut avklarad med bravur!

I söndags gick så Gladur och Bärbys påsktävling utav stapeln och jag och Eros skulle ställa upp i T8 och V5. Det var Eros första tävling och med tanke på att han inte gått särskilt mycket senaste året och är rätt rund om magen fortfarande, hade jag inte så höga krav på oss, utan mer att vi skulle känna på formen lite. Att tävlingen dessutom var på hemmaplan och i hemmaklubbens regi gjorde att tävlingen kändes som en stor kompisträff med lite ridning på köpet. Många bekanta ansikten var det!

Eros skötte sig prickfritt hela dagen, var cool och lugn mellan klasserna och gjorde sedan allt jag bad honom om, även fast han på slutet var rätt trött. Vilken fantastisk häst jag har! Mitt mål var att vi skulle visa upp oss utan större misstag och hamna över 5,0 och det lyckades vi med, med råge! I fyrgången som var först fick vi 5,83 totalt och ledde efter uttagningen. Så kul! Känslan att rida en egen uppfödning som är precis som skäddarsydd efter ens egna önskemål är häftig. Något som var tydligt under tävlingen är hur oerhört jämnbra Eros är  alla gångarter, med en särdeles fin tölt, som trots att han ännu inte är i form belönades med flera 6,5:or. Fina Eros!

I tölten var han lite tröttare och vi fick några uppbrott, men slutade ändå på poängen 6,1 och gick även där upp i ledning. Jag är så himla stolt över oss, vilka fina poäng. Jag bestämde mig för att bara rida V5 finalen och Eros kämpade på. Jag är säkert tjatig, men jag måste säga det igen. Vilken häst! Han kändes trött, men kämpade på och gjorde allt jag bad honom om. Vi fick inga poäng under 5,5 i finalen och några 6:or och 6,5:or och slutade på förstaplats med poängen 5,79.

Sen var både jag och Eros både trötta och nöjda. Vilken tävlingsdebut för Eros och vad nöjd jag är över min häst. Det finns väldigt mycket att finslipa på och både kondition och styrka måste bli bättre. Men tänk vad roligt det var! Och så många fina vänner som var på plats, stämningen var glad och trivsam och många fina ekipage fick vi se. Tack Gladur och Bärby för fint ordnad tävling! Här nedan finns ett antal bilder från tävlingen, klicka på dem så får ni upp dem i större format.

En reaktion till “Eros tävlingsdebut avklarad med bravur!

  1. Grattis! Kul för er!
    Du vet det här med mer markövning var svårt. Jag måste läsa på om ämnet, blev ju inspirerad här på din blogg!
    Ha det fint och lycka till med tävlingar framöver!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *