Equiatrikern Bea var på besök.

Vi har känt Bea i många år och hon har regelbundet behandlat våra hästar. Bea har en otrolig fingertoppskänsla när hon behandlar hästarna och med sin långa erfarenhet har hon många verktyg för att hjälpa hästarna hålla sig friska och starka.

I torsdags var hon här och behandlade Eros, Fluga och Hörn. Det är intressant atts e hur olika de tre hästarna svarade på behandlingen. Eros blev så trött efteråt att han föll ihop i en liten hög i boxen och sov djupt. Fluga, som är väldigt spänd och försitig av sig, slappnade av helt och stod och sov på gången, en väldigt ovanlig syn. Hörn, som är den coolare och kaxigaste a de tre tyckte att behandlingen var väldigt konstig och var den av de tre som var mest fundersam över vad som pågick. Intressant!

Jag är av åsikten att sjuka hästar ska få sjukvård (utav veterinär ) för att bli friska och friska hästar ska få friskvård (utav tex equiatriker, massör el liknande) för att hålla sig friska och starka. Friskvården blir nyckeln för att slippa få sjuka hästar och är värd en hel del. Friskvård handlar också om att se till att hästarna jobbar liksidigt, är jämnstarka, jobbar korrekt och blir starkare utan att förlora smidigheten.

Jag frågade Bea vad hon tycker är de vanligaste problemen hos de islandshästar hon behandlar och hon nämnde direkt ryggproblem, oftast pga dåligt sittande sadlar. Sen ser hon mycket foderrelaterade problem. Hon nämnde även att många islandshästar är överrörliga och att stretchning då kan göra mer ont än gott. Intressant!

Mer om Bea, hennes utbildning och företag kan ni läsa på hennes hemsida, eller så kan man gilla T & B Horsepowers sida på facebook för att få regelbundna uppdateringar. Vi kan varmt rekommendera henne!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *