En cykel och två hästar.

Igår tog jag Eros och Glód på en liten tur med cykeln. Jag är ju som ni säkert redan förstått ett stort fan av att låta hästarna jobba utan ryttare på ryggen. Med de flesta av mina hästar har jag cyklat som omväxling till att rida med handhäst. Det är praktiskt att få lite motion själv samtidigt.

Igår testade jag för första gången att cykla med två hästar samtidigt. Jag höll i den ena och hade den andra fastsatt i en handhästgjord. Det var väldigt okomplicerat. Först hade jag Eros vid handen men han var inte helt förtjust i cykeln så jag bytte och höll i Glód istället. Hon var en pärla! tygeln blev aldrig sträckt, hon höll sig precis bredvid mig oavsett i vilket tempo jag cyklade i. Från skritt till galopp, men i stort sett hela 8 km-rundan gick i snabb trav. Bra konditionsträning!

Hästarna tycker att det är roligt också, båda gick med spetsade öron och frustade glatt genom hela turen. Roligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *