Det här är Valdi.

Valdi har jag nämnt några gånger här på bloggen. Valdi är Eggerts storebror som bor på granngården Ytra-Bjargi, vilket även är var syskonen (de är sju stycken) vuxit upp. Valdi är världens sötaste gamla man som tycker det är väldigt trevligt att komma förbi och dricka lite varm choklad och äta kakor (många gärna), han pratar gärna om sin “varmadaela” (något sätt att värma huset) eller sin tvååring Lukka som han redan har börja tämja (hästen han klappar på bilden).

Valdi ringer ibland när han behöver hjälp med något, men nu när Eggert är borta ringer han minst två gånger om dagen för att höra att allt är bra med oss. Så gullig! Valdi, jag och Eggert åker en gång i veckan tillsammans till kyrkokören och sjunger. Jag blev medlurad dit när jag varit på Island bara någon vecka förra året och trodde att jag skulle dit och lyssna när de sjöng. Inte då, jag blev snabbt tilldelad en stämma och nu är det en av veckans höjdpunkter. Jag och gamlingarna.

Valdi har 200 får och några stycken hästar som han rider en del. Och har vi någon kvinna i sina bästa år som letar efter en isländsk bonde så kan jag också meddela att Valdi är singel. Dock pratar han enbart isländska, men det är ju inget stort problem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *