Då var det full fart igen..

Eggert och Sigrún är tillbaka på gården och det har varit full gas sen de kom hem. Första dagen spenderade vi i fårhuset och där skulle vi kolla vilka vilka får som var brunstiga (heter det så om får?). Med 250 får så tar det lite tid, speciellt när man använder sig utav en bagge i koppel som tyckte det hela var oerhört jobbigt. Han såg ut som om han sprungit ett marathon när han fick paus efter hälften, stackaren.

Sen, när man vet vilka får som är redo så ska det börjas sorteras. Men först måste det givetvis planeras. Eggert gillar att planera och det brukar kunna ta sin lilla tid.. De fåren som brunstar skulle insemineras och de övriga skulle släppas ihop med baggarna hemma. Det är många baggar och många får, det gäller att se till att baggarna och deras tackor inte är besläktade och då måste man läsa alla nummer och det tar sin lilla tid. Till slut var vi iaf färdiga och då kom min favorit Sigvaldur och inseminerade.

Själv fick jag sätta in hö i fårhuset med traktorn (helt otroligt att jag fortfarande är tillåten att göra det, trots att Eggert är hemma, han börjar tappa greppet!) och såg solen gå upp genom stora porten i fårhuset. En fin dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *