Check av hästarna på "fjället".

Igår red vi upp på “fjället” (som inte är något fjäll, men lite ironiskt kallas så pga en kulle i den enorma hagen) för att kolla hur hästarna har det. Det gäller att ha lite koll på hullet på hästarna för att veta när det är dags att börja fodra unghästarna och fölstona med hö. Än så länge behövs de inte, de är alla tjocka och fina.

Vi fick lite problem med räknandet dock. Vi räknade och räknade hästarna, jag fick olika resultat varannan gång men 42 var en siffra både jag och Eggert återkom till. Dessvärre ska det vara 43 hästar, så förhoppningsvis har vi bara räknat fel, annars har vi en häst på vift som vi måste lokalisera(det låter som om det kan bli en jobbig uppgift att lösa..). Idag ska vi en sväng till Bjargastadir och kolla hästarna där, sen ska vi rida tillbaka upp på fjället och räkna hästarna igen. Håll tummarna att det är 43 hästar som vi hittar där!

6 reaktioner till “Check av hästarna på "fjället".

 1. If there only 42 Horses. Don’t be worry. I’ve took the grey one and brought him to Germany. OMG is it cute! Best wishes to Eggert.

 2. Hej damen!
  Den lilla musblacken sto eller hingst?
  Jag är helt förälskad, brukar inte falla för söta pållar men här var det bara så att att jag är helt såld!
  Kram Kerstin

  1. Hej Kerstin! Jag förstå helt och hållet din förälskelse, men jag är faktiskt inte helt säker på om det är ett hingst/sto-föl. Vi har nämligen fyra musblacka föl i år, två ston och två hingstar och de är inte helt lätt att se skillnad på. Jag ska höra med Eggert när jag träffar honom!
   kram
   Ella

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *