Ayah Ikes premiering i Skara

Förra lördagen visades Ayah på frieserpremieringen i Skara. För oss var det vår första frieserpremiering och därför var det extra kul att se hur olikt frieserpremieringar är mot de visningar vi är vana vid från islandshästvärlden. Islandshästar visas under ryttare enbart och inte alls från hand förutom i exteriörbedömningen. De flesta friesers visas enbart för hand och bara i skritt och trav.

Ayah är tre år, vilket är den optimala åldern att visas i. Vi kom dit redan på fredagskvällen och Ayah stod som ett ljus i transporten på resan ner. Ibland glömmer man bort att hon bara är tre år. Hon gjorde oss stolt nere i Skara. Hon skötte sig exemplariskt, var lugn och cool, trots att det var ett helt nytt ställe med många nya hästar och mycket nerver i luften. Vi såg hästar som inte var i närheten lika lugna.. Det skriades, stegrades och for omkring. Då var det imponerade att se Ayah stå och vila i väntan på start, helt cool, men redo för att tagga till inför visningen.

Anna från Storgården har förtjänstfullt både ridit in, tränat och de senaste veckorna, förberett Ayah inför visningen. Vi är så glada över att se den trygga relation de har skapat och hur väl förberedd Ayah var på sin uppgift. Tack Anna! Hon visade sig helt prickfritt men räckte inte riktigt ända fram för att få den åtråvärda STER-utmärkelsen, hon föll främst på en något för kort hals och korta ben. Domarna tyckte även att “This is a young horse, but she certainly does not look like one.” Vi tolkar det som att de tycker att hon är väldigt rejäl för att vara tre år. Vi fick nöja os med att hon stambokssto. Det ska bli roligt att se hur hon växer framöver och man bör visa om henne när hon vuxit till sig lite mer. Rör sig gör hon ju redan helt otroligt.

Det roligaste under helgen var dock att se vilken otroligt trevlig häst Ayah har utvecklats till. Trygg, cool och vänlig. En riktig toppenhäst! Den som köper henne kommer få en fantastisk häst med oerhörd potential.

§

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *