Äntligen! Aradis har hittat sin ryttare :-)

Aradis har hittat hem, valt sin ryttare och kommande ägare.
Marie tog Aradis till sitt hjärta när hon såg henne på bild och kontaktade oss redan i somras (2011) men fick vänta ända till nu innan en riktig provritt kunde genomföras. Hon har väntat och väntat på att Ella skulle komma hem och sätta igång Aradis.. Och som du kanske vet, så utökade ju Ella hela tiden sin vistelse på Island. Och varje gång suckade Marie.. NÄR ska jag få provrida Aradis??
Men äntligen var dagen inne och vi hoppades att ridturen skulle just så underbar som Marie hoppades på. Det är ju så mycket som ska stämma när man köper häst. Bara för att man gillar utseendet och personligheten, så betyder ju inte det att man även trivs med hästen när man sitter på ryggen på den.
Jag kan inte uttrycka hur glad glad jag blev när jag såg Maries strålande leende efter provritten. Hon sken, leendet gick från öra till öra. Ingen tvekan om saken där inte.
Aradis var precis som hon brukar vara; pigg, glad och samarbetsvillig.
Att hon är villig och framåt uppskattades alldeles särskilt av Marie.
“Här kan vi ta en galopp” sa Ella, som red Eros. Och Aradis och Marie drog iväg som skjutna ur en kanon… härligt sa Marie. Det är mycket roligare med en pigg häst, som vill framåt. Och hon är ju inte okontrollerbar.

Men mest anmärkningsvärt är hur de med en gång knöt an till varann. Vi som känt Aradis sen hon kom till oss, bara runt 5 månader gammal, såg förvånat på hur hon hela tiden sökte sig till Marie, lutade sig mot henne lugn och tillfreds. Vi fick se en helt ny och förbluffande kärleksfull sida av Aradis.

Kärlek är underbart, inte sant! :-))

En reaktion till “Äntligen! Aradis har hittat sin ryttare :-)

  1. Tack! Jag blev rörd till tårar när jag läste de här,jättefint skrivet och helt sant!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *